Wednesday, November 28, 2018

Dinner is served


Nadat het huis gedecoreerd is, je ringtone van je telefoon veranderd is naar je favoriete kerstnummer en je een lijst hebt gemaakt voor wie je allemaal kadootjes moet kopen is het tijd voor …Kerstdineetjes. Hoeveel heb jij al op je lijst dit jaar?

There is no Christmas without Christmas Dinner. Restaurants en cateraars zijn erop voorbereid en daarom hebben velen hun Holiday Menu’s al bekendgemaakt. Inboxen van bedrijven staan vol met aanbiedingen voor grote gezelschappen, Social mediapagina’s worden opgefleurd met reclames van 3-4 course dinners en caterings bieden hun beste services aan. Ja kerst vieren wij niet alleen met mooie decoraties en kadootjes, maar vooral ook met lekker eten. Van aardappelsalade tot kersthammen, pom en pastei tot kalkoen … you name it en je kan het vinden op een aangeboden menu. 
Ik ben een traditionalist en maak mijn reservering voor Christmas Eve bij mijn favoriete restaurant al vanaf midden November. Vaak genoeg heb ik het menu nog niet gezien, maar ik weet dat ze niet teleurstellen. Waarom zo vroeg? Heb je ooit geprobeerd om tijdens the Holidays een dag van tevoren een reservering te maken bij een restaurant? Ik zou het ook niet aanraden. Na 15 december is het zelf al moeilijk. Je loopt dan de kans te moeten uitwijken naar je 4e of 5e keuze aan restaurant en teleurgesteld huiswaarts te keren, want ze hadden niets op het menu waar je echt veel zin in had.

Veel families en bedrijven kiezen, om de stress van het vinden van een geschikt restaurant waar je ook nog een beetje private kan eten met je familie of collegas te vermijden, daarom voor een catering. Er wordt een locatie uitgekozen, vaak thuis bij een familielid of collega, en wordt het eten besteld en geleverd, al dan niet met bedienend personeel. Afhankelijk van de lokatie creeer je hiermee een intieme huiselijke sfeer. One tip … als je feestje 7 uur begint geef de catering aan dat je het eten om 6 uur wil ontvangen. I know of a few times waar het eten zo laat arriveerde dat iedereen chagrijnig was. De catering had geen rekening gehouden met de drukte in het verkeer tijdens de feestdagen.
Het is ook belangrijk dat je besteld bij een vertrouwde cateraar tijdens deze drukke dagen. Er zijn honderden feestjes en dineetjes in dezelfde periode en cateraars draaien overuren. Soms stoppen ze een beetje minder liefde in de soep en jassen ze de lasagna een beetje af. Het ergste wat je kan overkomen is eten zonder smaak of erger nog food gone bad.

En daarom kiezen vooral families voor the good old Pot Luck. Iedereen brengt iets lekkers mee. Er wordt afgestemd wie wat maakt en je hebt een uitgebreid dinner met genoeg eten. Natuurlijk heb je altijd die ene tante die beweert de lekkerste pom te maken, maar iedereen in de familie weet dat niet eens Bello het lust, of die ene neef die beweert een fles Black label te brengen, maar het uiteindelijk thuis is vergeten. Maar niets staat boven die ene nicht die een pastei brengt maar zegt dat ze een stuk naar huis moet meenemen omdat ze morgen bezoek krijgt.

I have seen some menu’s and they are pretty impressive. Van zowel restaurants als caterings heb ik leuke en lekkere ideetjes voorbij zien komen. Waar jij en je familie of collegas ook voor kiezen … enjoy the good food of the reason.
(PS ...message me for tips and menu's)


Tips for large groups.
  • ·       Je kan niet altijd met alles rekening houden, maar a bit of considderation would be nice. Tijdens de feestdagen lusten mensen vaak extravagante en exotische gerechten. Maar they come with a price. Niet eenieder kan het zich veroorloven om veel geld uit te geven aan een dineetje. Het laatste wat je wil is dat mensen zich verplicht voelen om meer uit te geven dan ze kunnen of niet mee te doen met de groep.
  • ·    Hou rekening met mensen die bepaalde gerechten niet eten vanwege allergie├źn of hun geloof. Veel mensen eten geen rund, varken, garnalen of misschien iets anders. Wanneer je een reservering maakt bij een restaurant of een menu kiest bij een cateraar probeer wat variatie te hebben en ook een vegetarische optie. Het gaat tijdens zo een dinee niet alleen om het eten, maar ook om de saamhorigheid en het gezellig met elkaar zijn.

No comments:

Post a Comment