Wednesday, May 9, 2012

If the Shoe fits ...


If the Shoe fits, buy it in every color … ik las dit jaren geleden ergens en heb het bijna als lijfspreuk geadopteerd, niet alleen voor schoenen, maar voor vele andere spullen. Ik klink natuurlijk direct als een Shoppaholic, maar welke vrouw houdt niet van lekker zittende schoenen, mooie kleren en bijpassende bijoux? Ja er zullen wel een paar mensen zijn die niet zoveel geven om mode en glimmende dingetjes, maar die zijn (denk ik) in de minderheid.
Mode hoeft niet duur te zijn als je slim inkoopt en zelf ook creatief bent. Je kan overal in elke winkel die kleren verkoopt, wel bijpassende assesoires vinden en als zij niets hebben moet je bij de volgende wel iets zien. Aangezien het dragen van goud tegenwoordig bijna een garantie is voor een aanslag op je leven, vindt ik het veiliger om kraaltjes en plastic te dragen. Ze zijn niet duur en er is zoveel keus. Er is een grote varieteit in kleuren, modellen en soorten en niemand wil ze stelen. Het is dus gemakkelijk om je kleding en assesoires te coordineren en als je er moe van ben of een beetje het einde van zijn levensduur nadert, koop je iets anders. en Shoppaholic wil ik mijzelf niet noemen, want naar mijn mening heb mijn uitgaven nog allemaal onder controle, maar alle spullen gaan zich over time wel ophopen en afscheid nemen van elk item is tog zo moeilijk.

Bij ons thuis is mijn vader de enige man tussen 3 vrouwen en geloof me er ontstaat standaard een discussie waarom vrouwen zoveel kleren, schoenen en bijoux moeten hebben. Die arme man zucht elke keer weer als ik thuis kom met een nieuwe schoen, oorbellen of wat voor vrouwenspul dan ook. Ik ben nou eenmaal iemand die ervan houdt om mij zodanig te kleden dat alles bij elkaar past. En als ik een leuk truitje koop, moeten de oorbellen en andere attributen erbij passen. En als ik uberhaupt ook nog een schoen zie in dezelfde kleur ... ach ja, je zult mij wel begrijpen.
Toen mijn vader mij laatst zag thuiskomen met een nieuwe ring zuchtte hij diep.
"Wanneer houdt het nou eindelijk op Conny ?”... vroeg hij me bezorgd. Ik snapte hem natuurlijk weer eens niet en keek vreemd naar hem.
Na een hele duscussie over nodeloze troep die ik aan het opslaan ben en dat ik koopzucht heb, wilde hij dat ik ging tellen hoeveel van die “dingen” ik heb.
Het resultaat:
81 kettingen
48 bando’s
35 ringen
97 paar oorbellen
74 armbanden/bracelets
120 haarklemmers
35 paar schoenen/slippers/ klompjes
20 tassen...
en aan kleren wil ik niet eens beginnen.
 De make up  heb ik verborgen gehouden, want als ik dat ook moest gaan tellen....
 "Noem je dit geen VERSLAVING??????"
 Kijk ik hoopvol in de richting van mijn moeder voor support, want zij komt steeds bijoux bij mij lenen, om een heel streng gezicht te zien die zegt "Je vader heeft gelijk met je". Een half uurtje later als ze op vertrek staat rent ze mijn kamer binnen op zoek naar “iets dat bij mijn outfit past”. Zo zijn wij vrouwen nu eemaal ...



De mannen in ons leven hebben vaak te verduren met onze liefde voor mode, maar het moment dat wij een dag zonder make-up, oorbellen, goed uitziende kleding of schoenen verschijnen, zijn zij de eersten die ons vragen of alles wel in orde is. En ik ken persoonlijk geen enkele man die niet omkijkt naar een goed verzorgde dame met leuke kleding en bijoux aan die langsloopt op mooie schoenen.

Tegen mijn vader zeg ik dus elke keer na onze routine discussie : “Pappie je hebt nu eenmaal dochters” en tegen mannen die klagen over al onze aankopen: “ Zeg eerlijk, je vindt het zelf tog ook mooi?”


1 comment: